De minibieb op Evenaar 38 in De Meern – info@kleinebieb.nl

De Kleine Bieb is nu een officiële Little Free Library

Little Free Library 81337

Het duurde enige tijd voor het bordje vanuit de Verenigde Staten ons huis in De Meern bereikte, maar nu is dan het officiële bordje van de Little Free Library-organisatie gearriveerd. De Kleine Bieb is charter nummer 81337 geworden en op korte termijn zijn we ook vindbaar via de website van Little Free Library. We zijn inmiddels vindbaar op de website van minibieb.nl.

Wat is er nog meer gebeurd in de eerste twee weken dat de Kleine Bieb open is? Vanaf dag 1 is er aanloop en worden er boeken meegenomen en gebracht, super! Er ligt inmiddels een gastenboekje in De Kleine Bieb en er is ook al wat in geschreven door enkele bezoekers. We kregen een mooi briefje in de bus van een mevrouw dat ze het zo’n leuk initiatief vond en lekker dichtbij, hartstikke lief natuurlijk. Het blijkt niet voor iedereen gelijk duidelijk wat de bedoeling is van de minibieb. Al een paar keer hebben mensen gevraagd of ze er ook wat in mogen zetten: jazeker, graag zelfs! Mag je er ook tijdschriften in zetten? Ja, graag zelfs, mits ze recent zijn. Geen Libelle van 8 weken oud… Om e.e.a. wat te verduidelijken heb ik een A4 gemaakt met wat informatie. Die wordt de komende dagen geplastificeerd en komt dan in of op de minibieb. De laatste dagen zetten we ook steeds op de bovenste en onderste plank 1 boek in the spotlight, meestal een kinderboek en een ander boek.

De Kleine Bieb blijft nog staan tot 12 december en is dan weer terug begin januari. Dit om zoveel mogelijk te voorkomen dat er iemand denkt dat het leuk is om met vuurwerk de boel kapot te blazen. Beter voorkomen dan genezen. Er staan veel nieuwe boeken in vergelijking met de boeken waar we twee weken geleden mee startten, dus kom vooral weer eens een kijkje nemen mocht je dat al even niet gedaan hebben!

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *